jueves, 7 de abril de 2011

TKINGALI (farcellets de carn) (Georgia)

Ingredients:
Carn trinxada de porc i vedella
Ceba
All
Cilantre
Pebre vermell
Sal
Farina de blat
Pebre negre

Preparació:
Primer barregem la carn, la ceba ratllada, l'all triturat, el cilantre talladet i el pebre vermell (opció picant segons el gust de cadascú).  CAL AFEGIR AIGUA A LA CARN, que quedi força líquid. Això ens va sorprendre a totes, però és necessari per que el plat cuit quedi més suau.

Després fem una massa de pa amb la farina i una mica de sal. Hi ha l'opció d'afegir un ou. S'ha de fer una massa consistent, que quedi ben dura, ja que després l'haurem de bullir. Quan ja està, en fem petites boletes que tot seguit aplanarem en forma rodona.
Hi posem al mig una mica de la carn preparada. Emboliquem plisant les puntes, fent farcellet. Quan les tenim totes, ho bullim en aigua i sal, uns 15 minuts.
Es menja calent amb una mica de pebre negre per sobre. Un dels plats que més van agradar. No és dificil de fer.






Si volem fer una mica de cada plat, per fer un sopar de "tapes georgianes", podem fer, en previsió, tota la massa de pa de cop i després anar fent per cada plat. Ens estalviarem feina. Has de calcular uns 2 kg de farina de blat.