jueves, 7 de abril de 2011

TOLMA (Farcellets de col i carn picada)

Ingredients:
1 col
carn picada mixta
arròs
ceba
cilantre
all
pebre vermell (picant o no)
tomàquet fregit
sal

Preparació:
Es bull la col, sencera. Mentrestant, barregem la carn amb arros cru, la ceba ratllada, el cilantre i all talladets, les espècies i la sal ( com sempre, picant al gust propi). Li afegim 3 cullerades de tomàquet fregit (comprat). Afegim una mica d'aigua i remenem. Mesures: per un kilo de carn hi vàrem posar 1/4 d'arròs. NINGÚ DELS PRESENTS HAVIA UTILITZAT ARRÒS CRU D'AQUESTA FORMA.
Quan la col és cuita, sense que quedi massa feta, se li separen les fulles amb molt de compte. De cada fulla en treurem una mica de nervi (la part groixuda) sense que es trenqui la fulla. Així la podrem doblegar millor.
A cada fulla es posa una mica de la carn preparada. Emboliquem segellant els cantons (els fiquem cap dins). Els farcellets es posen a bullir amb aigua, sal i una mica del tomàquet que ens ha quedat, durant mitja hora. Les fulles més petites que no em fet servir, les posarem dins l'olla i els farcells a sobre, per evitar que s'enganxin.
Cal tenir en compte: que els farcells no es belluguin gaire dins l'olla, o es desfan. S'ha de posar un plat dins l'olla per que faci pressió. 
Es serveix cobert de iogurt i es menja amb pa.
Temps de preparació: gairebé una hora (mitja de fer i mitja de bullir)