martes, 25 de enero de 2011

CEBICHE DE POPETS I GAMBES

Ingredients:

1 paquet de popets congelats
Gambes
4 llimones
2 cebes vermelles
1 cullerada de mostassa
Tomàquets
Sal
Pebre
Cilantre
½ tassa de suc de taronja

En una olla amb aigua calenta i sal es couen el popets i s’escalden les gambes. Es fa un suc amb les llimones, la taronja i la sal i si posen les gambes i el popets per macerar. A banda, es prepara la salsa de tomàquet, el suc de la taronja i el cilantre molt picat. Després de força estona  es quan afegim els popets i les gambes, per donar temps a la maceració. És un plat que se serveix fred, per tant, podem fer-lo el dia abans. Es pot servir amb més o menys suc, al gust de cada un i segons sigui per fer una pica-pica o un sopar de cullera. Acompanyat de salsa d’ají està molt bo.
El cebiche es pot fer amb tot tipus de peix. El secret està en la maceració amb la llimona i la sal que fem prèviament. Aquest cop hem escaldat els popets per treure’n la duresa.